DVD Selnica » Novosti

Novosti

Proslava dana svetog Florijana 2021.

I ove godine obilježili smo dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, odlaskom na Svetu Misu u subotu 01.05.2021. godine. Sveta Misa održana je u kapelici sv. Florijana u Zebancu. S obzirom na to da je svibanj mjesec zaštite od požara provodit ćemo neke aktivnosti u sklopu protupožarne preventive.

VATROGASNI KAMP FAŽANA

Za dobre rezultate koje su djevojke iz mladeži ostvarile bile su nagrađene odlaskom u Vatrogasni kamp Fažana. U kamp su išle djevojke iz mladeži te sa njima Franjo Kutnjak, Nevenka Oletić i Igor Peras. Kad su stigle u kamp djevojke su bile malo razočarane, ali kasnije su se privikle i bilo im je zabavno. Održavale su se i mnoge igre između sudionika kampa u tim igrama djevojke su postigle dobre rezultate, održala se i jedna vježba u kojoj su zauzele drugo mjesto. Djevojkama se najviše svido izlet u Pulu te vrijeme koje su provele zabavljajući se. Vatrogasni kamp je ostavio…

POSTAVLJANJE SPRAVA

DVD – Selnica dobila je i svoje sprave kako bi mogla nastaviti s radom mladeži. Sprave je nabavio Davor Debelec uz potporu predsjednika Andrejasa Kocijana. Franjo Kutnjak koji je ujedno i zapovijednik vatrogasnog društva je obojio sprave. U postavljanju sprava uključili su se i ostali članovi DVD – a. Sprave su postavljene na igralištu koje je nedaleko od vatrogasnog doma, u roku od dva dana. Članovi su zadovoljni obavljenim radom te se isto tako nadaju da će ove godine mladež imati što bolje rezultate na daljnjim natjecanjima.

POKAZNA VJEŽBA

Na poziv ravnateljice Osnovne škole Selnica, DVD – Selnica je u petak 24.4.2015. godine održala pokaznu vježbu evakuacije za učenike nižih razreda škole. U vježbi su sudjelovala i društva iz okolnih sela, ali najvažniju ulogu imali su članovi iz DVD-a Selnica. Neki su se bacali kroz prozor, neki gasili zapaljenu balu sijena dok su drugi „spašavali“ djecu iz škole. Učenici iz škole su bili oduševljeni pokaznom vježbom i članovi DVD-a su bili zadovoljni učinjenim. Nadamo se da ćemo imati još neke prilike za pokazivanje takve vježbe.

Akcija u Merhatovcu 04.05.2014

Jak i olujni vjetar u našem kraju je tijekom noći i današnjeg dana izazvao mnoštvo problema na cestama. Vjetar je bio toliko jak da su pucale grane na stablima, a nekoliko stabala je palo na cestu te su morali intervenirati i vatrogasci. Na poziv mještanina Merhatovca DVD-a Selnica otklonjena je velika zapreka, odnosno bukva srušena na županijsku cestu kroz Merhatovec.

Posvečenje novog vozila

DVD Selnica je kupilo novo vozilo od DVD Nedelišće. Na posvečenju vozila bio je prisutan velečasni Tomislav Leskovar i predsjednik vijeća općine Selnica g. Radovan Zadravec uz ponos i budućnost našeg društva, naše djece i mladeži DVD Selnica.

1 2 Stranica 1 od 2